Legislatie

• Decizia ORDA nr. 81/2015 - Decizie privind desemnarea organismelor de gestiune colectiva (ARAIEX, UNART si Credidam - colectori ai remuneraţiilor datorate artiştilor interpreţi sau executanţi pentru radiodifuzarea fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora de către organismele de radiodifuziune, în limita repertoriilor gestionate) ... (vezi fisierul aici)
  • Decizia ORDA nr. 52/2014 - Decizie privind aprobarea formatelor repertoriilor de opere, interpretari si executii artistice, fonograme si videograme a organismelor de gestiune colectiva ... (vezi fisierul)

• LEGEA 8  - Lege privind dreptul de autor si drepturile conexe (vezi fisierul)
  • Retransmitere cablu - Metodologia privind stabilirea remuneratiilor cuvenite titularilor de drepturi de autor si titularilor de drepturi conexe pentru retransmiterea prin cablu, cuprinsa in Decizia civila nr. 263 A din 16 noiembrie 2010 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a IX-a civila si pentru cauze de proprietate intelectuala, publicata in baza Deciziei directorului general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor nr. 327/2010 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 861 din 22/12/2010 - (vezi fisierul)
      • DECIZIA ORDA Nr. 278/2011 - privind desemnarea organismului de gestiune colectivă Asociaţia Română pentru Artişti Interpreţi sau Executanţi (ARAIEX) drept colector al remuneraţiilor cuvenite artiştilor interpreţi sau executanţi pentru retransmiterea prin cablu a prestaţiilor artistice din domeniul audiovizual (vezi fisierul).
      • DECIZIA ORDA Nr.279/2011 - privind desemnarea organismului de gestiune colectivă Asociaţia Română pentru Artişti Interpreţi sau Executanţi (ARAIEX) drept colector al remuneraţiilor cuvenite artiştilor interpreţi sau executanţi pentru retransmiterea prin cablu a prestaţiilor artistice fixate pe fonograme (vezi fisierul).
  •  Televiziune - TV - Metodologia privind remuneratia datorată artiștilor interpreți sau executanți reprezentați de ARAIEX pentru radiodifuzarea prestațiilor artistice din domeniul audiovizual de către organismele de televiziune, cuprinsă în  Decizia civilă nr. 10A din 23 ianuarie 2013 și a Încheierii de ședință din 5 iunie 2013 a Curții de Apel București - Secția a IX-a civilă și pentru cauze privind proprietatea intelectuală, conflicte de muncă și asigurări sociale, publicată în baza Deciziei directorului general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor nr. 106/2013 din 05/08/2013 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 551 din 30/08/2013  (vezi fisierul)
      • Decizia 45 din 4 aprilie 2012Radiodifuzarea prestatiilor artistice din domeniul audiovizual de catre organismele de televiziune (vezi fisierul)
      • Decizia 149 din 19 septembrie 2012 - Decizie privind modificarea Deciziei directorului general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor nr. 45/2012 privind desemnarea organismului de gestiune colectiva Asociatia Romana pentru Artisti Interpreti sau Executanti ... (vezi fisierul)
/public_html/documente/Decizia ORDA 106 05_08_2013.pdf