Anunt

Simati membri,

Pe această cale vă aducem la cunoștință că, deși subscrisa a finalizat repartiția remunerației cuvenite membrilor ARAIEX pentru decembrie 2017, suntem în imposibilitate obiectivă de a plăti efectiv sumele reprezentând remunerația în referință, din cauza faptului că asupra conturilor ARAIEX s-a instituit de către CREDIDAM o măsură asiguratorie de poprire. Astfel, motivat de soluțiile pronunțate la faza de fond de către Tribunalul București – Secția a V a Civilă și respectiv Secția a IV a Civilă, în Dosarul 33.239/3/2012 și în Dosarul nr. 49.697/3/2012, în temeiul art. 953 (2) CPC, CREDIDAM a solicitat instituirea popririi asiguratorii asupra conturilor ARAIEX, achitând din fondurile sale pentru admiterea acestei măsuri o cauțiune în cuantum de 1.520.541,12 lei, sumă ce reprezintă 50% din debitul pretins de CREDIDAM pe calea celor două acțiuni aflate deocamdată la faza de apel.
Precizăm că subscrisa a promovat contestație la executarea silită a măsurii asiguratorii, dar deocamdată contestația nu s-a soluționat, urmând să putem achita remunerațiile cuvenite membrilor noștri pentru decembrie 2017 în eventualitatea admiterii acestei contestații și a desființării popririi asiguratorii instituită asupra conturilor ARAIEX de către CREDIDAM.
De asemenea, o altă posibilitate de reglementare a acestei probleme ar putea surveni în eventualitatea soluționării în favoarea noastră a apelurilor formulate de ARAIEX la sentințele pronunțate la fondul cauzei în Dosarul 33.239/3/2012 și în Dosarul nr. 49.697/3/2012, situație de natură să înlăture poprirea asiguratorie instituită asupra conturilor ARAIEX.

Va multumim pentru înțelegere!

Președinte – Valeria Arnăutu

Vicepreședinte – Alexandru Dumitru Pop