Decizia ORDA nr.52/2014 privind aprobarea formatelor

Stimati membri

Va aducem la cunostinta ca a fost publicata in Monitorul Oficial Decizia ORDA nr.52/2014 privind aprobarea formatelor repertoriilor de opere, interpretări şi execuţii artistice, fonograme şi videograme a organismelor de gestiune colectiva.
Potrivit anexei 5 a acestei decizii, repertoriul de interpretări şi execuţii artistice al ARAIEX va cuprinde cel putin urmatoarele elemente obligatorii:

(2) titlul interpretării/execuţiei.

(3) Se va menţiona codul internaţional de identificare, dacă interpretarea/execuţia are asociat un astfel de cod, sau codul intern de identificare. Menţiunea este facultativă.

(4) Se va menţiona tipul interpretării/execuţiei (conform nomenclatoarelor interne care se depun la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor împreună cu repertoriul organismului de gestiune colectivă) în conformitate cu dispoziţiile art. 95 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare.

(5) Se vor menţiona numele şi prenumele artistului interpret sau executant, precum şi pseudonimul, conform declaraţiei acestuia. Se va menţiona denumirea grupului, formaţiei, orchestrei etc.

(6) Se vor menţiona numele şi prenumele sau denumirea titularului de drepturi şi calitatea acestuia (artist interpret sau executant, cesionar, moştenitor).

(7) Se vor menţiona, în toate cazurile, numărul total de participanţi şi, după caz, numărul total de cesionari, numărul total de artişti interpreţi sau executanţi decedaţi. Orice alte informaţii se comunică, la cererea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, în funcţie de situaţia specifică

(8) Se vor menţiona cesiunea şi durata acesteia, iar, în cazul moştenitorului, anul decesului artistului interpret sau executant şi cotă-parte titular (în %), conform declaraţiilor comunicate organismului de gestiune colectivă.

(9) Se va/vor menţiona cifra/cifrele corespunzătoare drepturilor patrimoniale gestionate, după cum urmează: 1. fixare; 2. reproducere; 3. distribuire; 4. închiriere; 5. împrumut; 6. import; 7. radiodifuzare; 8. comunicare publică; 9. retransmitere prin cablu; 10. copie privată; 11. mandat special.

(10) Se vor menţiona procentele deţinute la data transmiterii repertoriului către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Modificările ulterioare ale procentelor se comunică la cererea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, în funcţie de situaţia specifică. Menţiunea este facultativă.

(11) Se va menţiona data declarării interpretării/execuţiei la organismele de gestiune colectivă, în formatul zz.ll.aaaa (spre exemplu 02.06.1998 sau 28.12.2012)

(12)Se va menţiona anul de început al termenului de protecţie, avându-se în vedere prevederile Legii nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

(13) Se vor menţiona teritoriul pentru care s-a acordat mandat, precum şi orice alte observaţii necesare.

Președinte – Valeria Arnăutu

Vicepreședinte – Alexandru Dumitru Pop

Vicepreședinte – Adriana Cristina Bahmuțeanu

Membru în Consiliul Director – Daniela Gyorfi